Zoeken in deze blog

dinsdag 15 juli 2008

KIES NU! Consultancy of Management (or not!)

Na een periode radiostilte en nieuwe positie bij Kadenza - Specialist in Enterprise Intelligence - is het opnieuw tijd voor een bericht. Dit voorjaar geen Gartner bezoekje, maar slechts een matige BO XI 3 release event bij Nijenrode. Ik heb me toegelegd op de aansturing en motivatie van ruim 40 ervaren BI&DWH consultants.

In 2003 ben in getest op mijn kwaliteiten. In die tijd stond ik op de tweesprong; management of businessconsultancy (in de Business Intelligence). Resultaat: Beide opties zijn prima haalbaal, maar belangrijker: KIES NU! Die keuze is toen management geworden. Een goede! Sinds die tijd heb ik diverse BI-teams aangestuurd en bleek projectmanagement en interm-managementtaken bij me te passen.


Echter, gisterenmiddag heb ik, sinds lange tijd, samen met een grote internationale klant uit de uitzendbranche, een brainstorm sessie gehad in de 'Kadenza Villa' - een rustig ingerichte villa om de gedachten eens te verzetten.


Doelstelling: ontwikkel een BI roadmap met aanvalsplan om de centrale (nationale) organisatie en diverse nationale 'labels' te voorzien van passende BI, waarvan de Value Disciplines (Treacy and Wiersema 1994) per label verschillend zijn en de maturiteit/life-cycle van 'Question Mark' tot 'Cash Cow' varieert. Een zeer boeiende middag die volgende week wordt voortgezet. Alle registers werden opengetrokken. Denk aan organisatieprocessen en -veranderingen, tools en technieken, rol van BI governance en privancy, etc., etc.


Wie zegt dat management (verandering, organisatieprocessen) en business consultancy (informatievoorziening en bedrijfsprocessen) niet samengaan?


Tot later...

Geen opmerkingen: